Mamy nowych selekcjonerów
Po trwającym  ponad miesiąc szkoleniu, 38 kandydatów na selekcjonera samców zwierzyny płowej przystąpiło do egzaminu końcowego. Odbył się on 10 października br. w sali Wojewódzkiego Ośrodka Ruchu Drogowego. Wśród zdających było czterech naszych kolegów: Kamil Downarowicz, Michał Ewiak, Karol Chmielewski oraz Łukasz Pskiet. W Komisji Egzaminacyjnej zasiadł nasz kolega Andrzej Czapliński.

Koło Łowieckie Knieja

w Starym Dzierzgoniu

Reklama
Reklama
Reklama
Kamienie Wilhelma
Internetowa wersja książki "Kamienie Wilhelma" Andrzeja Czaplińskiego.

Kraina Wiecznych Łowów

Odeszli do Krainy ...
Księżyc i Słońce
Czasy wschodu i zachodu Słońca oraz wschodu, zachodu i górowania Księżyca w centrum Polski.
Statut PZŁ
Uchwała XXIV Krajowego Zjazdu Delegatów Polskiego Związku Łowieckiego z dnia 16 lutego 2019 roku
Żeberka z dzika w kapuście kwaszonej Drukuj
Poniedziałek, 04 Grudzień 2006 09:39

Składniki: ok. 1 kg żeberek z dzika lub wieprzowych, 2 kg kapusty kwaszonej, 2 marchewki, 1 duża cebula, smalec (z dzika lub wieprzowy), mąka, sól, przyprawy (liść laurowy, po kilka ziaren pieprzu, jałowca i ziela angielskiego, pieprz mielony)

Sposób przyrządzenia: Kapustę odcisnąć z kwasu (nie płukać, chyba że jest wyjątkowo kwaśna), zalać wrzątkiem, dodać sól i przyprawy, gotować. Marchew przetrzeć na tarce   o dużych otworach i dodać do gotującej kapusty. Żeberka podzielić na porcje, posolić, oprószyć mąką, obrumienić na patelni na rozgrzanym smalcu, przełożyć do rondla i dusić podlewając małą ilością wody. Gdy są prawie miękkie przełożyć je w całości, razem  z kośćmi, do gotującej się kapusty. Na pozostałym tłuszczu zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę, dodać mąkę, zasmażyć na złotą zasmażkę, wymieszać z kapustą.

Sposób podania: Jako danie główne z ziemniakami, lub jako przekąska. Dekorować zieleniną.

Zmieniony ( Środa, 03 Styczeń 2007 22:00 )
 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack

Stworzone dzięki Joomla! Valid CSS