Polowanie integracyjne kół łowieckich powiatu sztumskiego
Po raz kolejny koła łowieckie powiatu sztumskiego rozpoczęły sezon polowań zbiorowych polowaniem integracyjnym. Rozpoczęto 24 października 2015 r. od opolowania dwóch miotów u nas, następne dwa w "Darz Borze" Sztum i zakończenie w KŁ. "Cyranka" ze Sztumu.
 

Koło Łowieckie Knieja

w Starym Dzierzgoniu

Reklama
Reklama
Reklama
Kamienie Wilhelma
Internetowa wersja książki "Kamienie Wilhelma" Andrzeja Czaplińskiego.

Kraina Wiecznych Łowów

Odeszli do Krainy ...
Księżyc i Słońce
Czasy wschodu i zachodu Słońca oraz wschodu, zachodu i górowania Księżyca w centrum Polski.
Statut PZŁ
Uchwała XXIV Krajowego Zjazdu Delegatów Polskiego Związku Łowieckiego z dnia 16 lutego 2019 roku
Jarzębiak Drukuj
Sobota, 21 Listopad 2009 22:15

Do wykonania nalewki z jarzębiny należy przygotować:

  • 30 dag owoców jarzębiny,
  • 3 suszone śliwki,
  • 10 rodzynek,
  • 1 daktyl,
  • 100 ml spirytusu,
  • 800 ml wódki,
  • 100 ml brandy,
  • łyżka cukru.

 

Owoce jarzębiny zebrać należy we wrześniu, dobrze opłukać i wysuszyć, następnie pokroić. Ze śliwek usnąć pestki. Po umieszczeniu owoców w słoju dodać cukier i całość zalać spirytusem, po czym odstawić na ok. 4 tygodnie. Po tym czasie nalew zlewa się, a owoce zalewa wódką, a następnie odstawia się na 3 dni. Zlaną z owoców wódkę miesza się z nalanym spirytusem, i dodaje brandy. Przefiltrowaną nalewkę rozlewa się do butelek i pozostawia na okres pół roku.

Zmieniony ( Sobota, 05 Grudzień 2009 11:55 )
 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack

Stworzone dzięki Joomla! Valid CSS