Myśliwi z Norwegii na polowaniu komercyjnym
Po roku przerwy gościliśmy w naszych łowiskach myśliwych z Norwegii na polowaniu komercyjnym, na rogacze. Dewizowcy w sumie strzelili 11 słabych rogaczy. Ich wycena, wspólna z WKŁ. "Żubr" z Elbląga, odbyła się w Budziszu, w miejscu zakwaterowania Norwegów. Podprowadzającymi byli koledzy: Piotr Juchno i Andrzej Nędzi.

Koło Łowieckie Knieja

w Starym Dzierzgoniu

Reklama
Reklama
Reklama
Kamienie Wilhelma
Internetowa wersja książki "Kamienie Wilhelma" Andrzeja Czaplińskiego.

Kraina Wiecznych Łowów

Odeszli do Krainy ...
Księżyc i Słońce
Czasy wschodu i zachodu Słońca oraz wschodu, zachodu i górowania Księżyca w centrum Polski.
Statut PZŁ
Uchwała XXIV Krajowego Zjazdu Delegatów Polskiego Związku Łowieckiego z dnia 16 lutego 2019 roku
Orzechówka Drukuj
Poniedziałek, 11 Grudzień 2006 11:15

Składniki:

  • 1 kg zielonych włoskich orzechów,
  • 1/2 litra spirytusu,
  • 1/2 litra wódki czystej 40%,
  • 1 szklanka miodu,
  • szczypta imbiru.

 Orzechy opłukać, wytrzeć, pokroić w talarki, wsypać do gąsiora. Zalać wszystko spirytusem, zakorkować szczelnie i odstawić w ciepłe miejsce na dwa miesiące. Po upływie czasu tego, zlać spirytus do gąsiora przesączyć i szczelnie zakorkować, odstawić. Z miodu i wódki zrobić syrop, ( robi się go tak - w małym garnku podgrzać miód i gdy już jest płynny dolewać powoli wódkę, cały czas mieszając)  Gdy syrop ostygnie wymieszać ze spirytusem w gąsiorze. Rozlać w butelki, szczelnie zakorkować i wynieść do chłodnej piwnicy. Orzechówka gotowa do użycia po 6 miesiącach.

Nalewki myśliwskie wg Andrzeja Czaplińskiego

Zmieniony ( Środa, 20 Styczeń 2010 11:29 )
 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack

Stworzone dzięki Joomla! Valid CSS