Bal Myśliwski 2015 r.

Jesteśmy już po dorocznym Balu Myśliwskim. W sobotę, 31 stycznia 2015 r., spotkaliśmy się w lokalu "Finezja" w Dzierzgoniu. Do tańca przygrywał nam zespół "Takt Band" z Susza, pod kierownictwem Jana Kawickiego i była to jedna z lepszych kapel, która u nas ostatnio na balu grała. Dobre jedzenie, świetna kapela i fajny nastrój sprawiły, że Bal Myśliwski był bardzo udany.

Koło Łowieckie Knieja

w Starym Dzierzgoniu

Reklama
Reklama
Reklama
Kamienie Wilhelma
Internetowa wersja książki "Kamienie Wilhelma" Andrzeja Czaplińskiego.

Kraina Wiecznych Łowów

Odeszli do Krainy ...
Księżyc i Słońce
Czasy wschodu i zachodu Słońca oraz wschodu, zachodu i górowania Księżyca w centrum Polski.
Statut PZŁ
Uchwała XXIV Krajowego Zjazdu Delegatów Polskiego Związku Łowieckiego z dnia 16 lutego 2019 roku
Zaproszenie na Bal Myśliwski Drukuj
Niedziela, 11 Styczeń 2009 18:47

Zarząd Koła Łowieckiego "Knieja" w Starym Dzierzgoniu zaprasza na Bal Myśliwski , który odbędzie się 31 stycznia 2009 r., od godz. 19:30 w sali bankietowej Gospodarstwa Agroturystycznego "Ostoja" w Przezmarku.

"Ostoja" w Przezmarku

Koszt Balu Myśliwskiego wynosi:

- 160 PLN od pary dla myśliwego i kandydata łowieckiego K. Ł. "Knieja";

- 240 PLN od pary dla zaproszonych gości.

Każdy z myśliwych i kandydatów łowieckich może zaprosić dowolną, po uzgodnieniu ze skarbnikiem koła, liczbę gości. Zapraszamy także osoby nie związane z kołem - obowiązuje wtedy cena 240 PLN od pary (po uzgodnieniu z kol. Antonim Downarowiczem, kontakt tel. 0600101580).

Organizatorzy zapewniają doskonałą zabawę, miły nastrój, dobrą muzykę i obfite, we wszelkiego rodzaju jadło - przeważnie z dziczyzny, stoły.

Menu Balu

Dania gorące:

- Zrazy z dziczyzny, pieczeń z dzika, mielone z dziczyzny,

- Boeuf Strogonow z dziczyzny,

- Żeberka z dzika w kapuście,

- Żurek,

- Kurczak w śmietanie z ryżem,

- Kiełbaski białe zapiekane,

- Barszczyk

Dania zimne:

- Pasztet mięsny z dziczyzny,

- Befsztyk tatarski z udźca jelenia lub sarny,

- Schab z dzika w galarecie,

- Wędliny wieprzowe,

- Sałatki: jarzynowa, kiełkowa, morska,

- Śledziki w trzech postaciach,

- Ryba w ogórkach,

- Owoce,

- Napoje zimne różne (2 l na osobę),

- Dodatki: papryka, chrzan, ogórki, sosy,

Bufet:

- Kawa naturalna,

- Herbata,

- Ciasta.

Koszty dojazdu ponosi uczestnik balu. Na miejscu można wynająć (po uzgodnieniu z właścicielem) miejsca noclegowe.

SERDECZNIE ZAPRASZAMY !!!

Zmieniony ( Poniedziałek, 12 Styczeń 2009 16:02 )
 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack

Stworzone dzięki Joomla! Valid CSS