Zając po polsku w śmietanie |
|
Czwartek, 07 Grudzień 2006 22:23 |
Składniki: comber i uda z zająca (przodek najlepiej zostawić do pasztetu), 15 dag słoniny, 4 łyżki masła, 1 szklanka kwaśnej śmietany, zaprawa (2 szklanki wody, pół szklanki octu, pokrojona w paski 1 średnia cebula, 1 pietruszka, kawałek selera, liść laurowy, po kilka ziaren: pieprzu, jałowca, goździków i ziela angielskiego oraz imbir) |
Zmieniony ( Środa, 03 Styczeń 2007 22:00 )
|
Więcej…
|
|
Staropolski pasztet z zająca |
|
Czwartek, 07 Grudzień 2006 22:22 |
Składniki: przodek i podroby z zająca, 50 dag podgardla wieprzowego lub boczku surowego, 1kg karkówki, 30 dag wątróbki cielęcej lub wieprzowej, 3 dag grzybów suszonych, 10 dag włoszczyzny (marchewka, pietruszka, 8 jaj, 2 bułki, 15 dag słoniny i czubata łyżka margaryny do wysmarowania formy, 2 duże cebule, 5 ząbków czosnku, 15 ziarenek pieprzu, 5 ziarenek ziela angielskiego, 3 liście laurowe, 2 goździki, pół gałki muszkatołowej, imbir, sól. |
Zmieniony ( Środa, 03 Styczeń 2007 22:00 )
|
Więcej…
|
Pieczeń duszona z sarny w śmietanie |
|
Czwartek, 07 Grudzień 2006 22:20 |
Składniki: ok. 1 kg combra lub kulki z sarny (w ostateczności może być ładny kawałek młodej wołowiny), 15 dag słoniny, 4 kopiaste łyżki masła, 1 szklanka kwaśnej śmietany, zaprawa (2 szklanki wody, pół szklanki octu, pokrojona w paski 1 średnia cebula, 1 pietruszka, kawałek selera, liść laurowy, po kilka ziaren: pieprzu, jałowca, goździków i ziela angielskiego oraz imbir mielony). |
Zmieniony ( Środa, 03 Styczeń 2007 22:00 )
|
Więcej…
|
Boczek z dzika zawijany na zimno |
|
Poniedziałek, 04 Grudzień 2006 09:41 |
Składniki: ok. 1 kg boczku z dzika lub cienkiego boczku wieprzowego, 25 dag okrawków mięsnych z dowolnej dziczyzny (może być wołowina),1 cebula, pół namoczonej suchej bułki, 4 duże ząbki czosnku, sól, przyprawy (1 liść laurowy, po kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego, łyżeczka papryki słodkiej i majeranku). |
Zmieniony ( Środa, 03 Styczeń 2007 22:00 )
|
Więcej…
|
Żeberka z dzika w kapuście kwaszonej |
|
Poniedziałek, 04 Grudzień 2006 09:39 |
Składniki: ok. 1 kg żeberek z dzika lub wieprzowych, 2 kg kapusty kwaszonej, 2 marchewki, 1 duża cebula, smalec (z dzika lub wieprzowy), mąka, sól, przyprawy (liść laurowy, po kilka ziaren pieprzu, jałowca i ziela angielskiego, pieprz mielony) |
Zmieniony ( Środa, 03 Styczeń 2007 22:00 )
|
Więcej…
|
|
|
|
<< Początek < Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna > Ostatnie >>
|
|