Nasi koledzy w Okręgowych Władzach Łowieckich
Pisaliśmy już wcześniej że, kolega Andrzej Czapliński, podczas IV Okręgowego Zjazdu Delegatów PZŁ, został wybrany do Elbląskiej Okręgowej Rady Łowieckiej. Dzisiaj możemy już podać następne nominacje.

Koło Łowieckie Knieja

w Starym Dzierzgoniu

Reklama
Reklama
Reklama
Kamienie Wilhelma
Internetowa wersja książki "Kamienie Wilhelma" Andrzeja Czaplińskiego.

Kraina Wiecznych Łowów

Odeszli do Krainy ...
Księżyc i Słońce
Czasy wschodu i zachodu Słońca oraz wschodu, zachodu i górowania Księżyca w centrum Polski.
Statut PZŁ
Uchwała XXIV Krajowego Zjazdu Delegatów Polskiego Związku Łowieckiego z dnia 16 lutego 2019 roku
Zając po polsku w śmietanie Drukuj
Czwartek, 07 Grudzień 2006 22:23

Składniki: comber i uda z zająca (przodek najlepiej zostawić do pasztetu), 15 dag słoniny, 4 łyżki masła, 1 szklanka kwaśnej śmietany, zaprawa (2 szklanki wody, pół szklanki octu, pokrojona w paski 1 średnia cebula, 1 pietruszka, kawałek selera, liść laurowy, po kilka ziaren: pieprzu, jałowca, goździków i ziela angielskiego oraz imbir)

Zmieniony ( Środa, 03 Styczeń 2007 22:00 )
Więcej…
 
Staropolski pasztet z zająca Drukuj
Czwartek, 07 Grudzień 2006 22:22

Składniki: przodek i podroby z zająca, 50 dag podgardla wieprzowego lub boczku surowego, 1kg karkówki, 30 dag wątróbki cielęcej lub wieprzowej, 3 dag grzybów suszonych, 10 dag włoszczyzny (marchewka, pietruszka, 8 jaj, 2 bułki, 15 dag słoniny i czubata łyżka margaryny do wysmarowania formy, 2 duże cebule, 5 ząbków czosnku, 15 ziarenek pieprzu, 5 ziarenek ziela angielskiego, 3 liście laurowe, 2 goździki, pół gałki muszkatołowej, imbir, sól.

Zmieniony ( Środa, 03 Styczeń 2007 22:00 )
Więcej…
 
Pieczeń duszona z sarny w śmietanie Drukuj
Czwartek, 07 Grudzień 2006 22:20

Składniki: ok. 1 kg combra lub kulki z sarny (w ostateczności może być ładny kawałek młodej wołowiny), 15 dag słoniny, 4 kopiaste łyżki masła, 1 szklanka kwaśnej śmietany, zaprawa (2 szklanki wody, pół szklanki octu, pokrojona w paski 1 średnia cebula, 1 pietruszka, kawałek selera, liść laurowy, po kilka ziaren: pieprzu, jałowca, goździków      i ziela angielskiego oraz imbir mielony).

Zmieniony ( Środa, 03 Styczeń 2007 22:00 )
Więcej…
 
Boczek z dzika zawijany na zimno Drukuj
Poniedziałek, 04 Grudzień 2006 09:41

Składniki: ok. 1 kg boczku z dzika lub cienkiego boczku wieprzowego, 25 dag okrawków mięsnych z dowolnej dziczyzny (może być wołowina),1 cebula, pół namoczonej suchej bułki, 4 duże ząbki czosnku, sól, przyprawy (1 liść laurowy, po kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego, łyżeczka papryki słodkiej i majeranku).

Zmieniony ( Środa, 03 Styczeń 2007 22:00 )
Więcej…
 
Żeberka z dzika w kapuście kwaszonej Drukuj
Poniedziałek, 04 Grudzień 2006 09:39

Składniki: ok. 1 kg żeberek z dzika lub wieprzowych, 2 kg kapusty kwaszonej, 2 marchewki, 1 duża cebula, smalec (z dzika lub wieprzowy), mąka, sól, przyprawy (liść laurowy, po kilka ziaren pieprzu, jałowca i ziela angielskiego, pieprz mielony)

Zmieniony ( Środa, 03 Styczeń 2007 22:00 )
Więcej…
 
<< Początek < Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna > Ostatnie >>

 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack

Stworzone dzięki Joomla! Valid CSS