Nasi Koledzy odznaczeni podczas OKRĘGOWEGO HUBERTUSA w Elblągu
OKRĘGOWY HUBERTUS odbył się jak zawsze 3 listopada 2015 r. w Elblągu. W tym roku zaczęto mszą hubertowską w elbląskiej Katedrze. Uczestniczył w niej nasz poczet sztandarowy w składzie, kol.kol.: Wojciech Puton - sztandarowi oraz Andrzej Piecek i Mariusz Kuba - przyboczni. Poza tym obecni byli koledzy: Marian Maślanka, Marian Piecek, Dariusz Harasimowicz oraz Andrzej Czapliński.

Koło Łowieckie Knieja

w Starym Dzierzgoniu

Reklama
Reklama
Reklama
Kamienie Wilhelma
Internetowa wersja książki "Kamienie Wilhelma" Andrzeja Czaplińskiego.

Kraina Wiecznych Łowów

Odeszli do Krainy ...
Księżyc i Słońce
Czasy wschodu i zachodu Słońca oraz wschodu, zachodu i górowania Księżyca w centrum Polski.
Statut PZŁ
Uchwała XXIV Krajowego Zjazdu Delegatów Polskiego Związku Łowieckiego z dnia 16 lutego 2019 roku
Pieczeń z sarny na zimno Drukuj
Poniedziałek, 11 Grudzień 2006 09:28

Składniki: 2 kg udźca z sarny, 1,5 szklanki mąki, płaska łyżeczka zielonej kolendry, 5 goździków, 2 ząbki czosnku, 15 dag smalcu, sól, pieprz mielony. Zalewa: 1 szklanka octu, 3,5 szklanek wody, 5 ziaren ziela angielskiego, 10 ziaren pieprzu czarnego, 4 goździki, 3 liście laurowe.

Zmieniony ( Piątek, 11 Grudzień 2009 19:41 )
Więcej…
 
Żeberka z dzika duszone Drukuj
Poniedziałek, 11 Grudzień 2006 09:27

Składniki: ok. 1 kg żeberek z dzika, 10 dag smalcu, 1 średnia cebula, łyżka stołowa mąki, 2 duże ząbki czosnku, sól, pieprz mielony. Bejca: pół szklanki octu 10%, dwie i pół szklanki wody, 1 łyżeczka cukru, 5 ziaren ziela angielskiego, 10 ziaren pieprzu czarnego, 2 liście laurowe, 5 ziaren jałowca, 2 średnie cebule.

Zmieniony ( Środa, 03 Styczeń 2007 21:20 )
Więcej…
 
Gołąb z kaszą gryczaną Drukuj
Poniedziałek, 11 Grudzień 2006 09:26

Składniki: 2 gołębie grzywacze, 1 pęczek włoszczyzny, 15 dag kaszy gryczanej, 20 dag boczku wędzonego (lub ładnego podgardla), 2 ziarna ziela angielskiego, 1 liść laurowy, pieprz mielony, sól.

Zmieniony ( Środa, 03 Styczeń 2007 21:20 )
Więcej…
 
Kotlet schabowy z dzika Drukuj
Poniedziałek, 11 Grudzień 2006 09:25

Jest to danie proste w przyrządzeniu, nie wymagające wstępnego marynowania mięsa, pod warunkiem że będzie pochodziło od sztuk młodszych. Składniki: 1 kg schabu z dzika, łyżka smalcu, kopiasta łyżka mąki, kopiasta łyżka tartej bułki, 1 jajo, sól, pieprz mielony, 4 duże ząbki czosnku.

Zmieniony ( Środa, 03 Styczeń 2007 21:20 )
Więcej…
 
Pieczeń z dzika po myśliwsku Drukuj
Poniedziałek, 11 Grudzień 2006 09:24

Składniki: 2 kg mięsa od szynki bez kości, 10 dag smalcu, 15 dag słoniny, czubata łyżka mąki, płaska łyżka bułki tartej, 1 szklanka wytrawnego czerwonego wina, 0,5 l wywaru   z kości, 7 ziaren ziela angielskiego, 4 liście laurowe, 5 ziaren jałowca, 10 ziaren pieprzu czarnego, pieprz mielony, sól. Zaprawa z warzyw: 1 marchewka, 1 pietruszka, pół selera, 1 cebula, 1/3 szklanki oleju, płaska łyżeczka cukru, 5 liści laurowych, 8 ziaren ziela angielskiego, 2 płaskie łyżki soli.

Zmieniony ( Piątek, 11 Grudzień 2009 19:06 )
Więcej…
 
<< Początek < Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna > Ostatnie >>

 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack

Stworzone dzięki Joomla! Valid CSS